'Opkomen voor werkend Nederland'

Utrecht 28-11-2012 Marleen Haage Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Utrecht 28-11-2012 Marleen Haage Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Marleen Haage (32) wil wel, een bestuursbaan bij de vakbond. Als er een vacature komt bij een van de FNV-bonden, is ze bereid om „haar nek uit te steken”. Ze is al langer lid van de FNV, maar weet niet bij welke van de bij de vakcentrale aangesloten bonden. „Dat interesseert me ook niet echt. Ik heb bij de politie gewerkt, in het bedrijfsleven en nu in het onderwijs. Ik wil in den breedte opkomen voor werkend Nederland.”

Haage werkt als docent aan de Hogeschool Utrecht en is daar ook gemeenteraadslid. Ze gaat meedoen aan een trainingsprogramma dat jongeren moet klaarstomen voor bestuursfuncties. „Als ik vervolgens een uitnodiging voor een gesprek krijg, ga ik erop in. Jongeren hebben een andere positie op de arbeidsmarkt dan de oudere generaties. Maar het is ook niet de bedoeling dat er een generatieconflict ontstaat, bijvoorbeeld om het pensioenstelsel.”

    • Jos Verlaan