Kortkolom sport

Noodlijdende club NAC krijgt geldsteun

Breda. De noodlijdende eredivisieclub NAC krijgt financiële steun. Het Bredase voetbalbedrijf maakte gisteren bekend dat verschillende financiers hebben toegezegd ten minste 6,5 miljoen euro aan lopende leningen om te zetten in achtergestelde leningen. NAC hoopt zo weer aanspraak te maken op een plaats in de veilige categorie twee van het Financial Rating Systeem van de KNVB. De voetbalbond beschouwt een achtergestelde lening niet als vreemd vermogen. NAC staat nu met een schuld van ruim twaalf miljoen euro onder curatele. NAC-directeur Stefaan Eskes zegt in een reactie: „Met deze fantastische beslissing geven de financiers de organisatie rust en de mogelijkheid om verder te bouwen. We blijven stringent sturen op kosten en baten.” (NRC)

Adrie Koster weg als trainer van Beerschot

Beerschot. Adrie Koster is ontslagen als trainer van Beerschot. De Belgische voetbalclub acht de 58-jarige Zeeuw niet in staat voor „de broodnodige punten die de club momenteel nodig heeft” te zorgen, zo staat in een persverklaring. Drievoudig international Koster is na Ron Jans (Standard Luik) de tweede Nederlandse trainer in korte tijd die bij een Belgische club is ontslagen. Beerschot staat twaalfde in de zestien clubs tellende Belgische eerste klasse. Uit de laatste negen wedstrijden behaalde Adri Koster en zijn ploeg slechts vier punten. (Novum)

Krajicek ook niet op Masters in Rotterdam

Rotterdam. Michaëlla Krajicek ontbreekt medio december op de KNLTB Tennis Masters. Dat bleek gisteren bij de bekendmaking van het deelnemersveld. Krajicek heeft al sinds de US Open in september 2012 geen toernooi meer gespeeld vanwege hartproblemen. Kiki Bertens, Arantxa Rus en titelverdedigster Lesley Kerkhove doen wel mee in Topsportcentrum Rotterdam. Bij de mannen zijn wel alle toppers aanwezig: titelverdediger Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel. (Novum)

Zwemster Heemskerk gaat naar Eindhoven

Eindhoven. Femke Heemskerk zet haar loopbaan voort onder coach Marcel Wouda in Eindhoven. De 25-jarige zwemster maakte dit gisteren bekend. Ze noemt de trainingspartners Ranomi Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal als belangrijke reden voor haar verhuizing. In de aanloop naar de Spelen in Londen trainde Heemskerk in Marseille. Voor haar overstap naar Frankrijk trainde ze in Amsterdam onder coach Martin Truijens. (NRC)

Handbalzege Oranje bij WK-kwalificatie

Apeldoorn. De Nederlandse handbalsters zijn het WK-kwalificatietoernooi in Apeldoorn gisteren begonnen met een ruime zege op Israël: 47-20. De nationale vrouwenploeg speelt vanavond nog tegen Slovenië en zondag tegen Oostenrijk. Alleen bij een eerste plaats in de poule houdt Nederland zicht op het wereldkampioenschap, dat eind volgend jaar in Servië wordt gehouden. (Novum)