Kijktips

Film

Magicians (Andrew O’Connor, 2007, GB).

Britse goochelfilm met het duo David Mitchell en Robert Webb, een vernietigende parodie op de films die hier zo precies mogelijk worden geïmiteerd. Debuterend filmregisseur O’Connor is de man achter de serie Ricky Gervais Meets… en heeft hier flink de kunst van afgekeken. Is het niet van Gervais dan toch wel van het icoon van de Britse o-la-la-humor Benny Hill. RTL7, 22.00-23.45u.

Dirty Mind (Pieter Van Hees, 2009, B).

Vehikel voor Wim Helsen. Bij een ongeluk op de set van een zesderangs actiefilm loopt Diego (Helsen) een hersenbeschadiging op. Zijn persoonlijkheid verandert volkomen. Sukkel Diego wordt de rap babbelende seksmaniak Tony. Neurochirurg David Vandewoestijne (Peter Van Den Begin) ziet in Diego’s frontaalsyndroom een kans om zijn controversiële theorieën over agressie en de mannelijke natuur te bewijzen. Eén, 23.20-01.05u.

De helaasheid der dingen (Felix Van Groeningen, 2009, B/NL).

Fantastische verfilming van het boek van Dimitri Verhulst (2006). In een raamvertelling kijkt de volwassen Gunther (Valentijn Dhaenens), succesvol schrijver, terug naar 1986, het jaar waarin hij naar een jeugdinrichting ging. Hoe wrang ook, het was zijn redding uit een uitzichtloze jeugd. In de sterke finale steekt Gunther een monoloog af tegen zijn demente oma, terwijl zijn ooms al richting biertap zijn. Ned.1, 00.15-01.55u.

Informatief

Park Avenue.

Documentaire die onderzoekt of iemand die geboren wordt in Park Avenue (Bronx) zich ooit omhoog kan werken tot een appartement in bijvoorbeeld 740 Park Avenue (Manhattan), waar louter miljardairs wonen. Zij behoren tot de groep van 400 rijken die meer inkomen heeft vergaard dan de 150 miljoen armsten van het land. Ned.2, 23.15-00.15u.