Eredivisie: PEC Zwolle en VVV-Venlo komen niet tot scoren

PEC Zwolle en VVV-Venlo hebben vanavond in de Eredivisie gelijkgespeeld. In Zwolle kregen beide ploegen de bal niet in het net: 0-0. VVV klimt over Roda JC heen van de zeventiende naar de zestiende plaats. PEC blijft de nummer veertien van de Eredivisie, maar nadert nummer dertien sc Heerenveen tot op een punt.

VVV was zonder aanvallende intenties afgereisd naar Overijssel, schrijft persbureau Novum. De Limburgse ploeg liet de thuisclub het spel maken en hoopte op een lange bal en een bevlieging van Yanic Wildschut. Die kwam niet, maar ook aan de andere kant was het karig. Omdat de Zwollenaren slordig speelden werden er nauwelijks kansen gecreëerd.

Pas in de slotfase van de eerste helft werd het duel interessant. Een schot van Jesper Drost werd door VVV-doelman Niki Mäenpää eerst tegengehouden en vervolgens nog eens voor de voeten van Joost Broerse weggeslagen.

In de tweede helft speelde PEC verzorgder voetbal en werd de club ook dwingender en gevaarlijker. Kansen kwamen er vervolgens wel, maar Mäenpää hield zijn doel steeds schoon. De Finse doelman moest zich in de blessuretijd nog strekken om een kopbal van Denni Avdic onschadelijk te maken.

Kansen waren er na rust ook voor VVV. Wildschut was bij de bezoekers het dichtst bij een treffer, maar nadat hij op randje buitenspel was weggestuurd schoot hij voorlangs.

Dit weekend: Ajax - PSV

Dit is het volledige speelprogramma van de Eredivisie dit weekend:

  • Zaterdag 18:45 / FC Twente - ADO Den Haag
  • Zaterdag 19:45 / Feyenoord - RKC Waalwijk
  • Zaterdag 19:45 / Willem II - sc Heerenveen
  • Zaterdag 20:45 / Ajax - PSV
  • Zondag 12:30 / NEC - NAC Breda
  • Zondag 14:30 / FC Groningen - Heracles Almelo
  • Zondag 14:30 / FC Utrecht - AZ
  • Zondag 16:30 / Vitesse - Roda JC Kerkrade

Een wedstrijdverslag van PEC tegen VVV volgt snel.

    • Lex Boon