Dit kun je allemaal met de Wii U. Maar is het genoeg?

Game

Nintendo Land

Nintendo EAD

Wii U

Het uitgangspunt van deze minigamecompilatie is charmant: de Mii-figuurtjes verkleden zich als Nintendohelden en doen op knullige wijze hun favoriete games na, waaronder hits als Zelda en Metroid, maar ook het vergeten Balloon Fight (1984). Dit is de Be Kind Rewind van de videogames.

De twaalf spelletjes slagen grotendeels in hun opzet: demonstreren waartoe de Wii U in staat is. Natuurlijk zijn sommige minigames leuker dan andere, al zullen de meningen daarover uiteenlopen. Sowieso is het jammer dat de drie asymmetrische multiplayerspelletjes behoorlijk op elkaar lijken, wat de vraag oproept of de mogelijkheden van dit principe nu al zijn uitgeput.

Uiteindelijk doet Nintendo Land vooral smachten naar goed uitgewerkte versies van de geïmiteerde spellen. Helaas, voor er echte Zelda’s en Metroids verschijnen, zijn we minstens een jaar verder. En zij die hopen op een volwaardige update van Balloon Fight kunnen wachten tot ze een ons wegen.