Dertig doden bij vliegtuigongeluk Congo-Brazzaville

Brandweerwagens op de plek van het vliegtuigongeluk. Foto AP / Louis Okamba

Bij het vliegveld van Brazzaville, de hoofdstad van Congo-Brazzaville, is vanavond een cargovliegtuig neergestort. Daarbij zijn volgens persbureau AFP minstens dertig doden gevallen. Ook zouden er twintig mensen gewond zijn geraakt.

Volgens AFP schoot het vliegtuig bij de landing van de baan door de hevige storm en kwam het toestel terecht in een nabijgelegen woonwijk. De luchthaven van Brazzaville ligt namelijk midden in de stad. De meeste slachtoffers vielen in de woningen die werden geraakt door het toestel. Ook de bemanning, van nog onbekende samenstelling, kwam om het leven.

Het vliegveld in Brazzaville


Grotere kaart weergeven

Het vliegtuig van Russische makelij behoorde toe aan Trans Air Congo. Het zou gaan om een ksit van het type Ilyushin-76 (wiki).

    • Lex Boon