Advocaten Strauss-Kahn ontkennen schikking in verkrachtingszaak

Hotelmedewerkster Diallo (rechts) en Dominique Strauss-Kahn. De voormalige IMF-topman ontkent dat er een schikking is met het ‘kamermeisje’ dat hem van verkrachting beschuldigt. Foto AFP / Francois Guillot

Advocaten van Dominique Strauss-Kahn ontkennen dat er een schikking is getroffen tussen hun cliënt en de hotelmedewerkster die hem van een poging tot verkrachting beschuldigt. De partijen hebben volgens de advocaten slechts “een oplossing besproken”. Dat meldt AP.

Strauss-Kahn was topman van het Internationaal Monetair Fonds toen in mei 2011 naar buiten kwam dat hij in een hotel in New York zou hebben geprobeerd de medewerkster (Nafissatou Diallo wordt vaak als ‘kamermeisje’ aangeduid, maar ze was 32 jaar oud) tot seks te dwingen. The New York Times meldde vanochtend dat er een schikking getroffen zou zijn.

Vanmiddag meldde de Franse krant Le Monde hetzelfde. Het zou gaan om een schikking van ruim 4,5 miljoen euro. Alle documenten over de schikking zouden op 7 december worden getekend. Dat is “ronduit vals”, aldus de advocaten van Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn heeft altijd schuld ontkend

Aanvankelijk leek de zaak duidelijk. DNA-bewijs toonde dat er inderdaad sprake was geweest van seks en de uitgebreide beschrijving van de gebeurtenissen door Diallo leken de aanklagers te overtuigen. Totdat zij enkele weken later het vertrouwen in haar verloren toen bleek dat ze over haar verleden had gelogen, onder meer over een eerdere verkrachting die nooit had plaatsgevonden. ‘DSK’ heeft altijd volgehouden dat ze de seks allebei wilden.

De zaak leidde ertoe dat Strauss-Kahn vertrok bij het IMF. Ook zijn ambities om Sarkozy op te volgen als president van Frankrijk moest hij laten varen.

    • Lex Boon