Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Uitgelicht

Film

Notre univers impitoyable (Léa Fazer, 2008, F). Relatiekomedie over de twee geliefden Margot (Alice Taglioni) en Victor (Jocelyn Quivrin). Alles zit hen mee in het leven: ze zijn jong, verdienen goed, gaan vlot gekleed en zijn beiden werkzaam op hetzelfde advocatenkantoor. Dan kondigt grote baas Nicolas Bervesier (Thierry Lhermitte) aan dat hij van plan is een partner in de zaak te nemen. Van louter geliefden worden de twee nu ook elkaars concurrenten. TV5, 21.00-22.25u.

Informatief

Ik leef verder. Serie over orgaandonoren en mensen die wachten op een orgaan. Enkele dagen na de geannuleerde transplantatie worden nieuwe donorlongen gevonden voor Laetithia. De hoop herleeft, maar iedereen beseft dat er nu niets meer mag misgaan. Het leven van muzikant Tiny Legs Tim hing ooit aan een zijden draadje. Dankzij zijn donor kan hij vandaag zijn muzikale ambities waarmaken. Donald vertelt wat er zes jaar geleden met de organen van zijn zoon Tijs gebeurde. Zahra verneemt van haar arts dat ze vanaf nu op de wachtlijst staat voor een betaceltransplantatie en krijgt een oproep van het ziekenhuis. Edith gaat langs bij de transplantcoördinator. Maar na bijna drie jaar op de wachtlijst begint ze de hoop te verliezen. Eén, 21.05-21.30u.

Monsters Inside Me. In Oregon lijdt Chris Jones aan een kwaal waar hij gek van wordt. Na twee jaar bijna pauzeloos hoesten en chronische slapeloosheid begint hij te verlangen naar de dood. Zijn enige hoop op redding is de medische wetenschap. Maar zal die de oorzaak van zijn problemen vinden? Discovery Channel, 22.00-23.00u.

De Uil van Athena: He thinks he’s the best. Documentaire van Maria Kuhlberg (2011) over haar gewelddadige familiegeschiedenis: een verhaal van Italiaanse immigranten in het ‘beloofde land’ Zweden. De recruteringscampagne beloofde de hemel op aarde, maar de werkelijkheid was heel anders en leidde naar alcohol, depressie, jeugdinstellingen en broers die elkaar naar het leven staan. Canvas, 23.35-00.50u.

Amusement

Ein vorbildliches Ehepaar. Echtscheidingskomedie, naar het Franse Un Couple Modèle. Twee mannen die door hun echtgenotes zijn verlaten, besluiten elkaar te steunen in hun pogingen om hun vrouwen terug te winnen. Die taak wordt er niet makkelijker op als zij beiden verliefd worden op elkaars ex. ZDF, 20.15-21.45u.

Radio

De Avonden. Botte Jellema in gesprek met Theu Boermans over zijn regie van Tsjechovs Drie Zusters, dat aanstaande zaterdag bij het Nationale Toneel in de Koninklijke Schouwburg in première gaat. Ook wordt gepraat met de Vlaamse schilderes Marilou van Lierop en is er een aflevering van de serie over de economie van de kunsten. Radio 6, 21.02-23.00u.