Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Uit voor kinderen

Binnenhof

Ook zo benieuwd waar de koningin de troonrede voorleest en hoe haar troon eruit ziet? Waar de minister-president werkt en waar de Gouden Koets het Binnenhof oprijdt tijdens Prinsjesdag? Op het Binnenhof in Den Haag kun je meedoen aan een speciale kinderrondleiding. Tijdens deze rondleiding is er een korte wandeling over het Binnenhof en een bezoek aan de Ridderzaal.

2 dec. 13.00 uur. www.prodemos.nl/bezoekerscentrum

Winterverhalen

Het Nederlands Openluchtmuseum viert de winter. Zes weken lang herleeft de winter van vroeger. Er is een ijsbaan, en bij de Delftse Molen kun je naar beneden roetsjen over de spiegelgladde sleebaan. In de Zuid-Hollandse stolpboerderij vertelt de boerin over prachtige ijsfeesten verlicht door duizenden vetpotjes. De winter was lang en zwaar maar de vrolijkheid tijdens de ijsfeesten verdreef de kou, al was het maar voor even.

1 dec t/m 13 jan. www.openluchtmuseum.nl