Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Algemeen

Slotdebat ‘Nederland Leest’ op Amsterdamse Spuiplein

Speciaal voor 'Nederland Leest' ontworpen boekomslagen van Hermans' 'De donkere kamer van Damokles'

Morgenochtend om 11:00 wordt op het Spuiplein in Amsterdam de promotiecampagne Nederland Leest afgesloten met een forumdiscussie. Dat laat CPNB weten in een persbericht. In samenwerking met het Nederlands Debatinstituut zal er, in lijn met Hermans’ De donkere kamer van Damokles, gedebatteerd worden over ‘goed en slecht’.

De aanwezigen van het slotdebat, gasten en winnaars van debatwedstrijden georganiseerd door Nederlandse bibliotheken, kunnen morgen in aanmerking komen voor de prijs ‘Beste debater van Nederland Leest’. Daarvoor moet er op een overtuigende manier worden ingegaan op de drie stellingen die morgenochtend worden voorgelegd. De presentatie van het slotdebat is in handen van Philip Freriks, ambassadeur van Nederland Leest.

Het debat moet buiten plaatsvinden, rondom het recent omgereden standbeeld het Lieverdje. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar academisch-cultureel centrum Spui25.