Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

o p r o e p

Taart, bier en pizza voor de Sintrecept van Hein van Meeuwen, 8 jaar, uit Vught
Taart, bier en pizza voor de Sintrecept van Hein van Meeuwen, 8 jaar, uit Vught

Maak iets lekkers voor Sinterklaas, win je naam in chocoladeletters!

Wie zoet is krijgt lekkers, zegt het lied. Sinterklaas brengt niet alleen cadeautjes maar ook snoep. Maar waar zou de Sint zelf van smikkelen? Het paard krijgt altijd een wortel maar de Sint krijgt nooit iets.

Bedenk daarom een recept voor Sinterklaas. Waar zou de Goedheiligman van houden? Waar kun je hem midden in de nacht voor wakker maken? Het hoeft niet zoet te zijn. Hartig mag ook. Misschien houdt de Sint wel meer van pizza dan van pepernoten, meer van macaroni dan van marsepein. En de Pieten? Die moeten ook goed eten. Bedenk iets lekkers voor de Sint en zijn team. Stuur het ons toe, dan win jij misschien, jawel, je naam in chocoladeletters! Je mag schrijven, tekenen, fotograferen, plakken, kleien als het resultaat er maar lekker uit ziet.

Stuur je inzending voor 3 december naar kinderpagina@nrc.nl of naar Kinderpagina NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam. Zet erbij dat het om de Sinterklaasprijsvraag gaat en vergeet niet om je naam, leeftijd en adres erbij te zetten!!!