Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Mooi

Na het sporten ga ik naar mijn lief. Ik besluit me extra mooi op te maken, meer dan normaal, voordat ik naar hem toega, ook al is het ’s avonds laat en hoeven we niet meer weg.

Als ik al zes keer diep in zijn ogen heb gekeken in de hoop dat hij ziet dat ik extra moeite heb gedaan om er goed uit te zien voor hem, zegt hij: „Schat, het valt me op dat je jezelf meer opmaakt als je uitgaat met je vriendinnen dan dat je voor mij doet.”

Jaimy van Arnhem

Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een ikje is een persoonlijke anekdote of ervaring gevat in 120 woorden. U kunt zelf een ikje inzenden via onze website nrc.nl/ik.