Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

ik@nrc.nl

Tijdens het avondeten praten we met Douwe (18) over de afgelopen dag. Na de nodige strubbelingen op school gaat hij naar het Luzac College. Het doel is een VWO diploma in één jaar tijd. De school kost een rib uit ons lijf, dus houden we hem goed in de gaten.

Als altijd is hij zelf zeer optimistisch over zijn prestaties. „Vandaag was ik bij Spaans véruit de beste van de klas, mam!” We prijzen hem uitbundig, blij dat zo’n dure opleiding inderdaad garant staat voor resultaat.

Na de volgende hap zegt hij: „We hebben trouwens Spaans met z’n tweeën.”

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl