Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

En verder

Gregory Halpern

Fotograaf Gregory Halpern (Buffalo, 1977) documenteert wat Amerikanen de Rust Belt noemen: de lappendeken van industriesteden in het noorden van de Verenigde Staten. Hij neemt de kijker mee op reis naar Baltimore, Cincinnati, Omaha en Detroit. Daar maakte hij portretten van mensen en dieren, fotografeerde hij landschappen en stillevens en toont zo de deplorabele staat waarin dit deel van de VS verkeert.

1 dec t/m 5 jan in Galerie Wouter van leeuwen, Hazenstraat 27, Amsterdam. Inl: woutervanleeuwen.com

Job Koelewijn

Sinds 1 februari 2006 registreert kunstenaar Job Koelewijn dagelijks zijn eigen stem, terwijl hij voorleest uit een breed scala aan boeken – van Peter Sloterdijks Kritiek van de Cynische Rede tot het Songbook van David Bowie. Hij leest elk boek van kaft tot kaft, in een dagelijkse dosis van 45 minuten – één kant van een cassettebandje. Al die bandjes stelt hij nu tentoon bij Fons Welters.

1 dec t/m 12 jan in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam. Inl: fonswelters.nl