Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Dubbele bomaanslag Damascus, tientallen doden, 120 gewonden

Bij een dubbele bomaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus vielen gisteren tientallen doden. Nog eens 120 mensen raakten gewond. De aanslag werd gepleegd in een district dat erom bekend staat loyaal te zijn aan het regime van president Assad.

Volgens autoriteiten was gisteren de bloedigste dag sinds maanden. Bij de twee bomexplosies kwamen er volgens activisten vijftig burgers om het leven. De Syrische regering bevestigt echter de dood van slechts 34 burgers. De aanslag volgt op een al twee weken durende strijd van Syrische rebellen om diverse legerbases in het land in beslag te nemen. In het noorden en oosten van het land heeft Assad de macht al uit handen moeten geven. Gisteren kwam ook voor het eerst de pas aangestelde Syrische oppositie bijeen in Kairo. De oppositieleden bespreken de mogelijkheden voor een interim-regering voor als het regime van Assad valt.

Sinds het begin van de opstand in Syrië, ruim anderhalf jaar geleden, zijn inmiddels ruim 40.000 dodelijke slachtoffers gevallen volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. AFP, Reuters