Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Agenda muziek

Slagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag viert zijn 35-jarig bestaan met Double Music. SDH viert hiermee naast het eigen geboortejaar vooral het 100ste geboortejaar van John Cage. In 1941 schreven Cage en Lou Harrison, gezamenlijk, maar afzonderlijk van elkaar, een slagwerkkwartet: Double Music. Met dit idee heeft Slagwerk Den Haag veertien componisten met dezelfde uitdaging geconfronteerd en hen gevraagd 7 nieuwe duo-stukken voor één tot 32 slagwerkers te schrijven.

29 nov, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam. www.muziekgebouw.nl

Electric Guitar Heaven

Tien Amsterdamse podia, waaronder Paradiso, Bimhuis, Melkweg, Tropentheater, Muziekgebouw aan ’t IJ en het Conservatorium van Amsterdam presenteren alle soorten elektrische gitaarmuziek tijdens Electric Guitar Heaven. Tien dagen lang spelen internationale gitaarhelden als Andy Summers, Jan Akkerman en John Mayall. Daarnaast is er een programma met masterclasses, een gitaarmarkt, presentaties, een Plug ’n Play voor amateurgitaristen, een filmprogramma en de Sena Young Talent Guitar Awards.

7 t/m16 dec, Amsterdamse podia. www.amsterdamelectric.com

Le Guess Who?

Le Guess Who? is een jaarlijks muziekfestival in Tivoli, Utrecht. Voorheen stond het exclusief in het teken van nieuw Canadees talent, sinds 2009 zijn ook bands uit andere landen welkom. De zesde editie van het festival staat zoals gewoonlijk in het teken van experimentele en vernieuwende popmuziek, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht. Met o.a. Nick Waterhouse, Matana Roberts, Marisa Anderson, Adrian Sherwood en Colin Stetson.

29 nov t/m 2 dec. Utrecht. www.leguesswho.nl

Alice Russell

Voordat de Britse soulzangeres Alice Russell een grote tour ter support van haar nieuwe plaat gaat doen, maakt zij eerst een klein rondje door Europa.

29 nov, North Sea Jazz Club Rotterdam. 30 nov, Faust, Amsterdam. www.northseajazzclub.com