Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

200 gewonden bij betoging Tunesië

Zeker 200 demonstranten zijn gewond geraakt bij rellen in de Noord-Tunesische stad Siliana, 120 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tunis. Volgens de politie bestormden zij een overheidsgebouw. De politie schoot met traansgas en rubber kogels op de menigte die voor de tweede dag op rij betoogde uit teleurstelling over het gebrek aan economische vooruitgang sinds de opstand die leidde tot de val van president Ben Ali, bijna twee jaar geleden. Siliana ligt in het economisch onderontwikkelde binnenland van Tunesië dicht tegen de Sahara. AP, Reuters