Zo ging het mis bij Saab

Boek

Saab over de kop

Robert van den Oever en Maarten van der Pas, 19,95 euro

Kijk, dat willen we lezen. Hoe flikt die Victor Muller het toch om de ene na de andere investeerder voor zijn zaken te interesseren? Hij moet de ultieme verkoper zijn, want ook toen hij Saab overnam, leek het aanvankelijk helemaal goed te komen met het Zweedse automerk. Helaas ging het mis. Maar lag dat aan Muller of aan General Motors die de boel blokkeerde? Van Muller zullen we het in dit boek niet horen, want de schrijvers staan op zijn zwarte lijst sinds ze in 2009 het boek Spyker. Een dollemansrit publiceerden. De heren zijn goed ingevoerd en deinzen er niet voor terug om op tenen te gaan staan. Hopelijk doet Muller nog eens zijn kant van het verhaal uit de doeken, maar ook deze versie is al een pageturner.