Nog voor Stanley Kubrick gewerkt

In Staircases to Nowhere vertellen bejaarde leden van de crew van The Shining over hun werk voor Stanley Kubrick: cameraman, cameratechnicus, ‘continuity girl,’ rekwisietenman, decorbouwer, publiciteitschef. Over Kubricks eigenzinnigheid en perfectionisme: verhalen over de schrijfmachine die anderhalf uur voor opname nog een andere kleur moest krijgen, over het verven van duizenden tegeltjes met goudkleur en

In Staircases to Nowhere vertellen bejaarde leden van de crew van The Shining over hun werk voor Stanley Kubrick: cameraman, cameratechnicus, ‘continuity girl,’ rekwisietenman, decorbouwer, publiciteitschef. Over Kubricks eigenzinnigheid en perfectionisme: verhalen over de schrijfmachine die anderhalf uur voor opname nog een andere kleur moest krijgen, over het verven van duizenden tegeltjes met goudkleur en over het maken van de lange shots met rijdende camera. Ook anekdotes over Kubricks moeder die de set bezocht en hoe twee minuten film nog na de première uit de finale werden geknipt.

    • Herbert Blankesteijn