New Yorkse nanny ontkent schuldig te zijn aan dood oppaskinderen

Een kleine herinnering aan de twee kindjes buiten het appartementencomplex in New York waar ze werden neergestoken. Foto AP / Mary Altaffer
Een kleine herinnering aan de twee kindjes buiten het appartementencomplex in New York waar ze werden neergestoken. Foto AP / Mary Altaffer Een kleine herinnering aan de twee kindjes buiten het appartementencomplex in New York waar ze werden neergestoken. Foto AP / Mary Altaffer

Een nanny in New York, die ervan wordt beschuldigd haar twee oppaskinderen te hebben doodgestoken, houdt vol onschuldig te zijn. De oppas ligt nog steeds in het ziekenhuis waar ze herstelt van steekwonden, die ze zichzelf heeft toegebracht.

Tijdens de juridische sessie, die om die reden in het ziekenhuis werd gehouden, voerde de advocaat het woord. De verdachte hield haar mond terwijl ze geketend lag aan het ziekenhuisbed.

Yoselyn Ortega wordt ervan verdacht begin november een zesjarig meisje en haar bijna twee jaar oude broertje met een mes om het leven te hebben gebracht, terwijl de moeder met haar derde kind naar zwemles was. Toen de moeder terugkeerde vond ze haar kinderen dood in de badkuip. De nanny begon zichzelf daarop voor de ogen van moeder en kind te steken.

De gruwelijke zaak maakte veel los aan de Upper West Side. Openbaar aanklager Cyrus Vance zei in een verklaring.

“Deze misdaad heeft ouders, waarvan vele de zorg voor hun kinderen aan andere toevertrouwen, enorm geschokt.”

De verdachte zal de komende tijd in ieder geval een psychiatrisch onderzoek ondergaan.

    • Anouk Eigenraam