Neuroloog liet ook onterecht opereren

. Bij tien patiënten van ex-neuroloog Ernst J.S. is mogelijk ten onrechte een neurochirurgische operatie verricht. Bij drie andere patiënten bestaat twijfel over de noodzaak van een hersenbiopsie, een onderzoek waarbij een stukje weefsel wordt weggehaald uit de hersenen. Dat heeft het ziekenhuis waar Ernst J.S. tot eind 2003 werkte, Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede, bekendgemaakt na onderzoek van 120 patiëntendossiers. Van Ernst J.S. was al bekend dat hij mogelijk tientallen verkeerde diagnoses heeft gesteld bij patiënten en hun ook medicijnen voorschreef. Vandaag begint de strafzaak daarover in Almelo.

De dertien patiënten zijn gisteren persoonlijk benaderd. Of de patiënten klachten hebben overgehouden aan de ingrepen, weet René Brouwer van de raad van bestuur van MST niet. NRC Meer over de rechtszaak: p. 8&9

    • Meer over de Rechtszaak
    • P. 8