Moszkowicz heeft veel grotere belastingschuld

De schuld en boete van advocaat Bram Moszkowicz aan de Belastingdienst zijn veel groter dan tot nu toe bekend was.

Amsterdam. De Belastingdienst heeft vorige week opnieuw een hypotheek, ter waarde van 1,5 miljoen euro, gekregen op het woon- en kantoorpand van advocaat Moszkowicz. Deze hypotheek is gevestigd vanwege de nog te betalen belasting, rente en boete aan de Belastingdienst, zo blijkt uit een akte die op 19 november is gevestigd in het Kadaster. Vorig jaar kreeg de fiscus al twee hypotheken op het pand van Moszkowicz aan de Herengracht ter waarde van in totaal circa 1,13 miljoen euro vanwege niet betaalde vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting. Uit de akte wordt ook duidelijk dat Moszkowicz eind oktober met de fiscus een overeenkomst heeft gesloten over de belasting en boete die hij nog moet betalen. Niet duidelijk is of Moszkowicz met het totaal van ruim 2,6 miljoen de fiscale problemen over de jaren 2003 tot en met 2011 heeft afgesloten. Volgens betrokkenen heeft Moszkowicz een betalingsregeling met de fiscus en zijn de gevestigde hypotheken daar onderdeel van. Moszkowicz voerde tot voor kort een maatschap met zijn broers Max en David in Maastricht. Recentelijk lieten zij weten dat ze de maatschap opknippen en dat Bram alleen verder gaat. Hij ontkende dat het opsplitsen te maken had met de huidige problemen. Moszkowicz wilde niet reageren op vragen over de nieuwe hypotheek.