'Kim Jong-un de meest sexy man op aarde'

De mollige Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is de meest sexy man op aarde. Tenminste, dat meldde de krant van de Communistische Partij van China gisteren op hun website, aangevuld met een grote fotoserie van Kim, de jonge opvolger van de vorig jaar overleden Kim Jong-il. De Chinezen zijn in een grap getrapt van het Amerikaanse satirische krant The Onion, die Kim Jong-un onlangs uitriep tot winnaar van hun jaarlijkse schoonheidswedstrijd vanwege zijn ‘verwoestend aantrekkelijke, ronde gezicht, zijn jongensachtige charme en zijn sterke, stevige postuur’. Volgens The Onion maskeert Kims ‘imago van macht’ zijn ‘onmiskenbaar schattige kant’. De Chinese communistische krant nam al deze complimenten over. ‘Geweldige verslaggeving, kameraden’, reageerde The Onion. Eerdere prijswinnaars: dictator Bashar al-Assad en oplichter Bernie Madoff. (AP)