De trailer: Warm Bodies

**** Na de weerwolf en de vampier wordt nu ook de zombie in rap tempo gedomesticeerd. Ooit de belichaming van blanke angst voor negers, daarna metafoor voor besmetting, was de zombie in Fido (2006) al een kindervriend. Warm Bodies zet de volgende stap: een romantische komedie tussen meisje en zombie. R. is een emo die „soms bijna een gesprek heeft” met zijn beste zombievriend en zich afvraagt: „Waarom krijg ik toch geen contact met mensen? O ja, omdat ik dood ben.” Tot hij valt voor een warm kloppend hart. Net als in vampierserie Blade wordt de zombie haast aardiger naast superzombies: wandelende skeletten die „alles eten met een hartslag”, aldus R. „Oké, doe ik ook, maar ik heb daar ten minste moeite mee.” Sterke trailer, al lijk je na afloop de hele film te hebben gezien. Verwacht op 4 april. (CvZ)