Ben je wel gelukkig?

Website

De Gelukkige Werker

goo.gl/sWIVX

Je hebt mensen die het aan anderen vragen: „Maar ben je wel gelukkig?” Beetje confronterend. Zolang je de vraag maar af en toe aan jezelf stelt: ben ik nog gelukkig? Onder andere op het werk. Een flink deel van de werkende bevolking zit dagelijks te sippen achter de computer. Met moeite sleuren die mensen zich op maandag richting baas. The Wall Street Journal is een wereldwijd onderzoek begonnen naar het geluk van werknemers. Op de site kun je een korte vragenlijst invullen waarna duidelijk wordt of jij een vrolijke werknemer bent of dat je toch eens op zoek moet gaan naar ander werk. Het zou geen goede methode zijn als er niet met een aantal letters wordt gewerkt. In dit geval zijn het de 5C’s die moeten kloppen: Contribution, Conviction, Culture, Commitment en Confidence. Wie wel erg laag scoort, krijgt vijf tips om gelukkiger en effectiever te zijn op het werk.