Beleggers in teak, verenigt u

Problemen met bedrijven en overheidsdiensten? Help@NRC gaat elke woensdag op zoek naar antwoorden. Vandaag: investeren in teak (3) en Horizon TV.

De reacties over Goodwood en de Amazon Teak Foundation blijven binnenstromen. Beleggers hebben vele euro’s (of guldens) belegd in teakbomen in Brazilië en daarvan niets teruggezien.

Aad Borst mailde Help@NRC over de Vereniging van Teak Participanten (VTP). „Ik mis in uw stuk een verwijzing naar deze vereniging, die circa 1.300 leden heeft. Zij klaagt Goodwood en de opvolger Amazon Teak Foundation aan (het zijn dezelfde mensen).”

Ook de secretaris van deze vereniging, Saskia Kamphuis, meldde zich. Zij schrijft dat de VTP is opgericht door beleggers die zich zorgen maakten over de manier waarop hun eigendommen werden beheerd. De VTP is een stichting waarbij alle leden, inclusief de bestuursleden, zelf geïnvesteerd hebben in teakproducten. „Ons motto is: samen staan we sterker.”

Bij de VTP, schrijft Kamphuis, is al heel lang bekend dat de Amazon Teak Foundation dezelfde manier van werken heeft als het voormalige Goodwood. „Ook niet vreemd, want het gaat om dezelfde directeur, de heer Santhagens. En hij belooft veel, maar komt weinig van z’n beloften na.”

En dus adviseert zij gedupeerden de oproep van Santhagens, in deze rubriek, om vragen te mailen naar info@amazonteak.nl, maar te vergeten. „U mag de mensen doorverwijzen naar ons. Wij zullen proberen hun vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.”