AutoRAI afgelast wegens slechte omstandigheden auto-industrie

De AutoRAI gaat volgend jaar niet door. “Door de economische ontwikkeling in de automotive sector is gebleken dat het niet mogelijk is om een volwaardig evenement te organiseren”, zo schrijft de organisatie vanmiddag in een toelichting op het besluit.

De AutoRAI in 2011. Foto ANP / Lex van Lieshout

De AutoRAI gaat volgend jaar niet door. “Door de economische ontwikkeling in de automotive sector is gebleken dat het niet mogelijk is om een volwaardig evenement te organiseren”, zo schrijft de organisatie vanmiddag in een toelichting op het besluit.

Het evenement zou van 3 tot en met 14 april plaatsvinden in de Amsterdamse RAI. Bekeken wordt of het mogelijk is om het evenement later in een gewijzigde opzet alsnog doorgang te laten vinden.

Olaf de Bruijn, directeur van de RAI Vereniging, zegt dat de economische situatie ervoor gezorgd heeft dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie “flink onder druk staan”. Joost ’t Hooft, beursmanager van de AutoRAI, zegt teleurgesteld te zijn dat de autobranche tot afgelasting heeft moeten beslissen:

“We vinden het jammer dat we de autoliefhebbers in Nederland teleur moeten stellen. We weten dat veel mensen uitkijken naar de AutoRAI.”

Het is volgens de NOS voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat het tweejaarlijkse evenement wordt afgelast. De geschiedenis van de beurs gaat terug tot 1895. Vijf jaar later waren er voor het eerst auto’s te bewonderen.