Af en toe zon, bui

Het wordt kouder door een naar het noorden draaiende stroming, maar van een vorstperiode zal nog geen sprake zijn. Met vanaf vrijdag nachttemperaturen rond het vriespunt en enkele winterse buien is eerder de term ‘licht winters’ van toepassing.

De nacht naar donderdag verloopt zonder vorst. Dit heeft vooral te maken met de doorstaande noordelijke wind en een gebrek aan flinke opklaringen. Verder valt er vooral in de kustgebieden een enkele bui. De temperatuur daalt in het binnenland tot rond 3 graden en de kans op vorst aan de grond is klein.

Donderdag overdag laat de zon zich af en toe zien, maar er valt ook een enkele bui, vooral opnieuw in de kustprovincies. De wind blijft noordelijk, van 2 tot 4 Beaufort. De middagtemperaturen liggen tussen 5 en 8 graden.

Op de weerkaarten van de komende dagen zien we een krachtig hogedrukgebied met het zwaartepunt boven de Azoren en depressies die in zowel het noorden als zuiden van Europa actief zijn. Dit levert bij ons die noordelijke stroming op waarmee geleidelijk koudere lucht van de Noordpool naar ons zal worden toegevoerd.

Vrijdag en in het weekeinde komen ook enkele buien op ons af en die bevatten steeds vaker hagel en/of natte sneeuw. Mocht het in de nachten wat vriezen en valt er winterse neerslag, dan zou het glad kunnen worden.