Zon en wat regen

Het weer houdt zich rustig de komende dagen, maar het wordt steeds frisser. Richting weekeinde komt de temperatuur overdag uit tussen 3 en 6 graden en tijdens de nachten tot rond het vriespunt. Die verandering heeft te maken met een verschuiving in het stromingspatroon boven Europa. Hadden we de afgelopen tijd te maken met lagedrukgebieden voor de westzijde van het continent die bij ons een milde zuidelijke tot zuidwestelijke hoofdstroming veroorzaakten, nu schuiven de depressies langzaam verder het vasteland op. Vanaf woensdag komen we daardoor aan de westzijde van deze lagedrukgebieden terecht. Tussen die depressies en een langgerekt hogedrukgebied boven de oceaan komt een steeds frissere noordelijke tot noordwestelijke luchtstroom op gang.

Vanavond en vannacht zitten we in de overgangsfase en waait het nauwelijks. In het binnenland kan het mistig worden, terwijl van zee een paar regenbuien de kustprovincies binnendrijven. Landinwaarts koelt het af tot bij het vriespunt en wordt het op sommige plaatsen glad.

Woensdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. In de kustprovincies valt soms een korte regenbui. Een enkel exemplaar reikt tot in het binnenland. Bij een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het 7 tot 9 graden.

Donderdag, vrijdag en in het weekeinde blijft het wisselend bewolkt en valt er slechts zelden een bui. Wel wordt het dus kouder.