Lichaam Arafat acht jaar na zijn dood opgegraven voor onderzoek

Archieffoto uit april 2004 van Arafat in zijn residentie in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Foto AFP / Palestinian Press Office Archieffoto uit april 2004 van Arafat in zijn residentie in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Foto AFP / Palestinian Press Office

In de Palestijnse stad Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, is vanochtend het stoffelijk overschot van de vroegere Palestijnse leider Yasser Arafat opgegraven. Dat meldt persbureau AP op gezag van Palestijnse bronnen.

Internationale deskundigen zullen het overschot analyseren om meer te weten te komen over de precieze doodsoorzaak van Arafat.

Arafat overleed in november 2004, een maand nadat hij plotseling ziek was geworden. Eerder dit jaar ontdekten onderzoekers het radioactieve polonium-210 op kledingstukken van Arafat. Volgens de officiële lezing overleed hij na een beroerte. Er doen echter geruchten de ronde dat hij zou zijn vergiftigd door Israël.

Zwitserse, Franse en Russische onderzoekers nemen monsters van Arafats stoffelijk overschot en zullen deze onderzoeken.

    • Marije Willems