Rens Blom (WK 2005) terug met polsstok

Rens Blom pakt zijn polsstok weer op. De 35-jarige atleet zette vier jaar geleden een punt achter zijn carrière, maar heeft nu besloten toch nog een seizoen actief te gaan springen. „Dit keer wil ik alles wél goed afsluiten”, verklaart de wereldkampioen van Helsinki 2005 zijn besluit op de website van Atletiek Week.

Blom, houder van de Nederlands records indoor (5,75) en outdoor (5,81), was de afgelopen jaren bondscoach van de polsstokspringers. Toen duidelijk werd dat zijn functie niet fulltime voortgezet kon worden, zette hij daar vorige maand een punt achter.

Die beslissing maakte de weg vrij voor een comeback als atleet. Dat gevoel werd versterkt door een goede prestatie bij de afscheidswedstrijd van zijn Duitse collega Danny Ecker, waarbij de Nederlander over 5,31 meter sprong.

„Toen dacht ik: als ik met zó weinig training zo’n wedstrijd kan springen, wil ik daarin wel weer een jaar investeren”, zegt de dertienvoudig Nederlands kampioen. Over deelname aan een NK of EK durft Blom voorlopig nog niet na te denken, al gaat hij wel voor het maximale. „Wordt dat 5,40 meter, dan ben ik daar blij mee. Maar ik denk dat er meer in zit.”

Blom hoopt in ieder geval de bittere nasmaak van zijn afscheid in 2008 weg te kunnen spoelen. „Ik ben niet met een goed gevoel gestopt. Ik had in 2007 mijn achillespees gescheurd, waardoor ik mijn wereldtitel niet kon verdedigen. En in 2008 haalde ik de Spelen niet. Toen was ik er klaar mee.”