Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

PvdA-Kamerlid Kuzu legt zorgportefeuille neer

DEN HAAG - Veel belangstelling van de Turkse pers voor het nieuwe PvdA kamerlid Tunahan Kuzu. ANP KOEN SUYK
DEN HAAG - Veel belangstelling van de Turkse pers voor het nieuwe PvdA kamerlid Tunahan Kuzu. ANP KOEN SUYK Kuzu kort na zijn installatie als Kamerlid. Foto ANP / Koen Suyk

PvdA-Kamerlid Tunahan Kuzu legt een deel van zijn woordvoerderschap zorg neer. Kuzu had in een reclamespotje voor een Turkse zorgverzekeraar gefigureerd terwijl hij Kamerlid was. Voorlopig voert hij niet langer het woord over geestelijke gezondheidszorg.

In het spotje prijst Kuzu de Turkse zorgverzekeraar, die bemiddelt bij het afsluiten van zorgverzekeringen. Daarmee wekt hij de schijn van belangenverstrengeling.

Kuzu, nummer 27 op de PvdA-lijst, betreurt zijn actie, zo zei hij gisteravond tegen Pownews.

Kuzu zit sinds september in de Tweede Kamer. Hij blijft het woord voeren over zijn portefeuilles dak- en thuislozen, armoede en schuldhulpverlening.

Het spotje:
http://youtu.be/Q9xf_fjhP_A