LuckyTV’s Netanyahu bereikt Jeruzalem, en dan zijn de rapen gaar

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Als je de premier van Israël laat zeggen dat hij het liefst zoveel mogelijk burgerslachtoffers maakt in de strijd met Palestijnse militanten, komt dat vroeg of laat in Israël onder de aandacht.

The Jerusalem Post, zelfverklaard best gelezen Engelstalig dagblad én meest gelezen website, weet dan weer via De Telegraaf dat Israël-aanhangers in Nederland aanstoot hebben genomen aan de satire van LuckyTV.

http://youtu.be/dohF1YAQopc

Esther Voet van het CIDI wordt erbij gehaald en zegt dat de video “smakeloos” is. En dat is volgens haar nu net het probleem: door de goede technische uitvoering zouden veel mensen niet door hebben dat het om satire van de vaste slotrubriek uit De Wereld Draait Door gaat.

‘Symptomatisch voor de polarisatie in Nederland’

De Nederlandse hoofdrabbi Yavoov Jacobs wordt er door The Algemeiner, “de snelst groeiende joodse krant van Amerika”, bij gehaald. Hij neemt de zaak serieus op en noemt de uitzending van LuckyTV “symptomatisch voor de polarisatie in Nederland”.

Het laat zich raden; het artikel van The Jerusalem Post kan op de nodige reacties rekenen. Nederland is even niet populair:

“Now I’m waiting for Dutch TV to satirize the Dutch police force’s collaboration with the Germans in rounding-up more than 90% of Dutch Jews to send them to the extermination camps. Thanks to the good-humored Dutch police and their numerous good-humored civilian accomplices Jews were less likely to survive in war-time Netherlands than in any other country but Poland. Friends of Anne Frank my eye!” -mhloutsidebeltway.

“Those Anti Semitic Scumbags at the Dutch TV station would not dare put out a fake Hamas video because the very next day their TV station would be burned down in the Muslim riots such a video would cause.” - mahatmacoatmabag.

Niet helemaal waar, beste ‘mahatmacoatmabag’. Kijk maar, van september 2009 al:

"most dutch did not watch it, and if they had they wouldn't have liked it..i live here.. that show didn't evenmake it into the news... the pro israel demo in amsterdam did.. we don't like hamas here...it reminds us of morrocan youths" - willem.

"I doubt the intent of the video was satire. Israel should produce a satire of Dutch politicians saying how great the Nazi occupation of Holland was during WWII. The only intent of the video was to make Israel the demon. My father, and countless others, put their lives on the line for the freedoms these imbeciles now abuse. - Thomas_Canada.

And so on, and so on...

    • Jules Seegers