Live meekijken: het massaprotest op het Tahrirplein in Kairo

Anti-Mursi protesters carry a wounded man away from tear gas during clashes with riot police at Tahrir square in Cairo November 27, 2012. Opponents of Egyptian President Mohamed Mursi rallied in Cairo's Tahrir Square for a fifth day on Tuesday, stepping up calls to scrap a decree they say threatens Egypt with a new era of autocracy. REUTERS/Ahmed Jadallah (EGYPT - Tags: POLITICS CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY) Betogers tegen Morsi dragen een gewonde man weg van het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters / Ahmed Jadallah

In Egypte zijn op het Tahrirplein in Kairo de grote protesten tegen president Morsi begonnen. Voor het eind van de middag was een massademonstratie aangekondigd. De demonstranten eisen dat het decreet wordt ingetrokken dat president Morsi donderdag aankondigde, waarin hij zichzelf tijdelijk ongekende bevoegdheden toekende.

Op het plein zijn al duizenden demonstranten verzameld en drie marsen vanuit verschillende delen van de stad zijn op weg om zich bij hen te voegen. In aanloop naar de demonstratie waren vanochtend en vanmiddag al rellen in de hoofdstad.

Bekijk hier live beelden van het Tahrirplein:

Watch live streaming video from ontveglive at livestream.com
    • Anouk van Kampen