Gouden Harp voor Racoon en Jeugd van Tegenwoordig

Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig en producent Giorgio Tuinfort hebben een Gouden Harp gewonnen, de muzikale oeuvreprijs van auteursrechtenorganisatie Buma voor artiesten die iets bijzonders hebben betekend voor de Nederlandse muziek. De band Racoon, die volgend jaar zijn vijftiende verjaardag viert, maakte tot nu toe vijf studioalbums. De Nederlandse hiphopformatie De Jeugd maakte er drie. Tuinfort werkte samen met onder anderen poplegende Michael Jackson. Eerder werden al de winnaars van de Zilveren Harp voor aan aanstormende talenten bekend: Laura Jansen, Django Wagner en Afrojack. De prijswinnaars mochten de harp, die voor de vijftigste keer werd uitgereikt, gisteren in ontvangst nemen in Hilversum. Speciaal voor de jubileumeditie werd in Beeld en Geluid een overzichtstentoonstelling van 50 jaar Gouden Harpen geopend. Novum