Gooi een pak melk over je hoofd: milking is het nieuwe planking

Twee jongens in een vuilnisbak gooien een pak melk over hun hoofd uit. Screenshot uit YouTube-video

Na planking kent de wereld een nieuwe hype: milking. De essentie: gooi een pak melk over je hoofd leeg, en zorg dat iemand dat filmt.

Nee, het is niet bedacht door de boze melkboeren die gisteren protesteerden bij het Europees Parlement en daarbij de politie belaagden met een melkspuit. Dit zijn een paar flauwe studenten uit Newcastle, die onverwacht succes hebben met hun idee.

Het is al even geleden, want na planking volgde een vermoeiende reeks rare dingen om in publieke context te doen: batmanning, sneezing en zelfs ostriching. Allemaal zó 2011.

De hypes bloedden langzaam dood en in 2012 kregen de opvolgers nog geen voet aan de grond. De een week geleden geplaatste video van de melksprenkelaars wel. Enthousiaste aandachtszoekers of verveelde studenten twijfdelen geen moment om ook een pak melk over hun hoofd te gooien:

Twitter avatar joedyson66 Joe Dyson Standard spot of milking whilst queueing #newcastle #unay http://t.co/W66IljrU

Van milking worden mensen boos

Maar misschien trekt het vooral zo’n aandacht omdat milking mensen boos maakt. Zijn we nu echt zo verveeld? Hebben jongeren niets beters te doen?

Twitter avatar jmbeg81 Jill Begley What is this new trend?! #milking Are people really that bored that they wanna dump a gallon of milk over their head?? Lol. WEIRD

Een bekend verwijt. Erger is wat er met het pak melk gebeurt, vinden sommigen. Liggen op een roltrap is misschien gevaarlijk voor jezelf, maar met het swaffelen (weet u nog? het woord van 2008) van een lantaarnpaal doe je niemand kwaad en het steken van je hoofd in een motorkap is gewoon een beetje dom. Melk verspillen is veel erger: geldverspilling en zonde van prima drinkbaar materiaal dat anderen maar al te graag zouden nuttigen.

Een voordeel: als het aanslaat in de rest van Europa kan het een alternatief zijn voor de subsidie die melkveehouders zo vrezen te verliezen.