Den Haag laat zich degraderen

Vrijwel geruisloos koerst Den Haag af op een vernederende openbaarvervoershandicap. Binnenkort wordt immers de Beneluxtrein opgeheven. Deze vormde sinds jaar en dag elk uur de treinverbinding tussen onder meer de stations Den Haag HS, Antwerpen en Brussel. Reizigers uit Den Haag moeten voortaan in Rotterdam overstappen op de Fyra – een duurdere en omslachtigere reis.

Ik vind het een blamage dat het gemeentebestuur van Den Haag dit niet heeft weten te voorkomen. Burgemeester Van Aartsen, nota bene voormalig minister van Buitenlandse Zaken en oud-voorzitter van de VVD-fractie, hoort men niet.

Den Haag, VN-stad van recht en vrede, wordt behandeld als een provinciestadje. Ontelbare, ook Haagse reizigers worden gedupeerd door deze onvoorstelbare ontwikkeling. Het is een historische degradatie van de residentie. Het Haagse gemeentebestuur heeft zich laten negeren als een stel kleine jongens!

Prof. mr Olaf van Boetzelaer

Vicevoorzitter van de commissie buitenland van het CDA-Zuid-Holland, Brugge en Den Haag