In beeld

Tegen de zwaartekracht in

Paaldansen, iets dat vroeger geassocieerd werd met obscure striptenten en foute nachtclubs, is allang uit het verdomhoekje gekropen. Het wordt meer en meer gezien en beoefend als een serieuze sport, compleet met wedstrijden en landelijke competities. Er is zelfs een lobby om het tot de Olympische Spelen te laten doordringen. De afgelopen dagen streden paaldansers uit landen in Zuid-Amerika voor de vijfde keer om de titel van Miss Pole Dance South America en Miss Pole Dance Argentina. Nieuw dit jaar was dat er ook een categorie mannen was en een categorie voor koppels.
De Argentijnse paaldanster Maria Rame strijdt om de titel van Miss Pole Dance Argentina 2012 in Buenos Aires; gisteren werd ze tweede bij Miss Pole Dance South America.
AFP / Juan Mabromata
De Braziliaanse paaldanser Alessandra Ranca werd tweede met haar performance.
AFP / Juan Mabromata
De Braziliaanse paaldanser Carlos Franca doet even zijn warming up voordat hij op moet als deelnemer in de categorie South American Male.
AP / Natacha Pisarenko)
Een deelnemer werkt nog vlug even oneffenheden weg met make-up voor de wedstrijd begint.
REUTERS / Marcos Brindicci
De Venezolaanse paaldanser Gregoris Garcia tijdens de halve finale bij de mannen.
AFP / Juan Mabromata
De Amerikaanse Zoraya Judd vertoont haar kunsten voor de uitreikingsceremonie van de wedstrijd.
AFP / Juan Mabromata
Finalisten van de Miss Pole Dance South America 2012 en Miss Pole Dance Argentina 2012 wachten backstage tot ze aan de beurt zijn.
AP / Natacha Pisarenko
De Argentijnse Micaela Garcia in een schijnbaar onmogelijke positie.
REUTERS / Marcos Brindicci
De Braziliaanse Rafaela Montanaro schopte het niet tot het erepodium.
REUTERS / Marcos Brindicci
De Argentijnse Micaela Garcia tijdens haar nummer.
REUTERS / Marcos Brindicci
Deelnemers rekken en strekken even hun spieren voordat ze acte de présence moet geven tijdens het kampioenschap Miss Pole Dance South America 2012.
REUTERS / Marcos Brindicci
De voormalige Argentijnse kampioene paaldansen, Maria Luz Escalante, maakt een flitsende entree tijdens de kampioenschappen.
REUTERS / Marcos Brindicci
De Braziliaanse dansers Karen Horbus en Soeli Coradassi eindigden met hun verslingerde lichamen als tweede in de categorie paren.
AFP / Juan Mabromata
De Peruaanse Ximena Ribero werd met deze dans derde in de wedstrijd Miss Pole Dance South America 2012 en won eveneens de prijs voor Best Artistic Performance.
AFP / Juan Mabromata
De Braziliaanse paaldanser Carlos Franca viert zijn overwinning als Mr Pole Dance South America 2012.
AFP / Juan Mabromata