Zijn kritiek is niet mals

Nederland, Rotterdam , 24 augustus 2012 PVV kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 . Partij voor de Vrijheid . Barry Madlener , oud lid Europees Parlement Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte hilz & verhoeff/Hollandse Hoogte

Barry Madlener (43) voert namens de PVV het woord over Europa en zijn kritiek op Brussel is meestal niet mals. Nederland betaalt veel te veel aan de Europese Unie en eigenlijk is iedereen met dit kabinet „de sjaak”. In het Kamerdebat over de eurotop van vorige week adviseerde hij premier Rutte om maar in Brussel te blijven als hij er in de begrotingsdiscussie niet in zou slagen een extra korting van 1 miljard te bedingen. „Laat de premier dan bij de Brusselse bureaucraten blijven, want daar past hij dan beter dan premier van Nederland te zijn.”

Madlener heeft zelf een verleden in ‘Europa’. Na zijn eerste periode als Kamerlid (2006-2009) vertrok hij voor drie jaar als Europarlementariër naar Brussel. Hij begon zijn politieke loopbaan in Rotterdam waar hij namens Leefbaar Rotterdam in 2002 in de gemeenteraad belandde. Sinds september is hij terug in de Kamer.