Zij moet het H-woord doen

Nederland, Rotterdam , 25 augustus 2012 VVD kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 Barbara Visser , wethouder Zaanstad Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte
Nederland, Rotterdam , 25 augustus 2012 VVD kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 Barbara Visser , wethouder Zaanstad Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte Hilz & Verhoeff/Hollandse Hoogte

Barbara Visser (VVD) heeft als nieuwkomer in de VVD-fractie een grote en politiek gevoelige portefeuille gekregen: de woningmarkt. En dus mag deze jonge politica (35 jaar) de Tweede Kamer en haar liberale achterban uitleggen waarom haar partij de hypotheekrenteaftrek, ondanks de verkiezingsbelofte, tóch wil beperken. De aftrek was jarenlang een van de kernpunten van de partij.

Ook mag de Zaandamse huurders en corporaties proberen uit te leggen waarom de huren fors omhoog kunnen en die extra huurinkomsten worden teruggesluisd naar de staatskas.

Visser is geboren in Kroatië en verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Nederland. Voordat ze in de Kamer kwam, was ze twee jaar wethouder in Zaanstad. Ze was daar lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Visser had onder meer economie, werk, toerisme en integratie in portefeuille, maar niet de woningmarkt. Eerder werkte ze voor de belastingdienst en in het bedrijfsleven.