Wordt veel van verwacht

Nederland, Rotterdam , 25 augustus 2012 VVD kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 Mark Verheijen Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte
Nederland, Rotterdam , 25 augustus 2012 VVD kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 Mark Verheijen Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte Hilz & Verhoeff/Hollandse Hoogte

Van Mark Verheijen (VVD) wordt veel verwacht, en niet het minst door hemzelf. Hij maakte al naam in de partij als vicevoorzitter, en verving korte tijd voorzitter Ivo Opstelten toen die bezig was met de formatie van Rutte I.

De voormalige wethouder in Venlo en gedeputeerde in Limburg spreekt namens zijn partij over Europese Zaken, maar niet over de euro. Formeel is het een betrekkelijk kleine niche, en zal Verheijen (36) hard moeten werken om naam voor zichzelf te maken. Ook al omdat hij geen binnenlands onderwerp onder zijn hoede heeft.

Toch biedt deze portefeuille kansen. Wie handig is, kan er van alles bij betrekken. Zo ‘doet’ Verheijen de debatten in aanloop naar de Eurotoppen, wat zichtbaarheid garandeert, en hem de kans geeft zich uit te laten over de euro, een terrein dat eigenlijk aan partijgenoot Mark Harbers toebehoort. En kan hij het ook over de EU-begroting hebben, iets waar VVD’ers zich altijd graag tegen af zetten.

    • Derk Stokmans
    • Oscar Vermeer
    • Erik van der Walle