Storm maakt slachtoffers

Op de Noordzee zijn gisteren twee mannen overboord geslagen van een Brits vrachtschip. Het lichaam van een van hen werd gisteravond gevonden. Naar de andere man wordt nog gezocht, maar ook voor zijn leven wordt gevreesd. De mannen werden door windkracht negen overboord geslagen van het schip Timberland, dat ongeveer honderd kilometer ten noorden van Terschelling voer toen dat gebeurde. De storm bemoeilijkte het zoeken: golven waren tien meter hoog en het was donker. Eerder op de dag raakte op de Noordzee een zeilschip in de problemen. De twee opvarenden zijn met een helikopter van boord gehaald.

Aan land heeft de storm gisteren vooralsnog niet voor grote problemen gezorgd, al hadden hulpdiensten het druk. Windstoten langs de Noord-Hollandse kust bereikten snelheden tot 107 kilometer per uur en op Vlieland zelfs tot 110 kilometer per uur. Novum