Op zijn 17de al lid van de VVD

Nederland, Rotterdam , 25 augustus 2012 VVD kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 Klaas Dijkhoff Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte
Nederland, Rotterdam , 25 augustus 2012 VVD kandidaten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 12 september 2012 Klaas Dijkhoff Foto Hilz & Verhoeff / Hollandse Hoogte Hilz & Verhoeff/Hollandse Hoogte

Klaas Dijkhoff (VVD) kwam tweeënhalf jaar geleden in de Tweede Kamer en heeft zich de vorige periode bewezen als woordvoerder Europa. Hij vertolkte precies het pragmatische VVD-geluid: Europa is niet meer of minder dan een bestuurslaag, en Europese landen moeten alleen dáár samenwerken waar de burger er beter van wordt.

Dijkhoff was er vroeg bij: op zijn zeventiende werd hij al lid van de VVD. Nu is hij 31. In Breda was hij in 2010 kort fractievoorzitter van de gemeenteraad, totdat de partij hem in juni 2010 gelijk op de landelijke lijst zette. Nu mag Klaas Dijkhoff zich bezighouden met politie, veiligheid en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. De portefeuille die Dijkhoff nu krijgt, past veel beter bij zijn achtergrond dan Europese Zaken: Dijkhoff studeerde rechten, deed promotieonderzoek en was ook enkele jaren docent recht aan de Universiteit van Tilburg.