Kortkolom sport

Benitez uitgefloten bij Chelsea-City (0-0)

Rotterdam. De voetbaltopper in de Premier League tussen Chelsea en Manchester City heeft gisteren geen winnaar opgeleverd. Op Stamford Bridge, met coach Rafa Benitez voor het eerst op de bank voor The Blues, eindigde het duel in 0-0. Boudewijn Zenden zat als assistent-trainer van Chelsea op de tribune. Hij heeft nog geen trainingsdiploma. Manchester City, dat woensdag werd uitgeschakeld in de Champions League, verzuimde daarmee de koppositie van stadgenoot United over te nemen en staat tweede. Chelsea bezet plaats vier, met vijf punten minder dan koploper Manchester United. (NRC)

Robinho helpt Milan aan zege op Juventus

Rotterdam. Voetballer Robinho heeft gisteravond AC Milan aan een 1-0 thuiszege op Juventus geholpen. De Braziliaan scoorde in San Siro uit een, ten onrechte verkregen, strafschop na een half uur spelen. Op de tribune in San Siro zat eregast Marco van Basten. De clubicoon scoorde precies tien jaar geleden voor het laatst vier keer voor de rosseneri in een Champions Leagueduel tegen IFK Göteborg. Milan, dat dit seizoen zwak begon, klom naar de achtste positie. De achterstand op Juventus bedraagt nog altijd veertien punten na veertien duels. (NRC)

Rogge Commandeur in orde Oranje-Nassau

Rotterdam. Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is door koningin Beatrix benoemd tot Commandeur in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensen voor de internationale sport. Hij kreeg vanochtend in Amsterdam de versierselen uitgereikt door minister Edith Schippers (VVD, Sport). De 70-jarige Rogge was in Amsterdam ter gelegenheid van het IOC-congres Sport, Educatie en Cultuur. (NRC)

Mascotte WK voetbal 2014 heet Fuleco

Rio de Janeiro. De mascotte van het wereldkampioenschap voetbal van 2014 in Brazilië luistert naar de naam Fuleco. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Fuleco kreeg met 48 procent van de stemmen de voorkeur boven Zuzeco (31 procent) en Amijubi (21 procent). Meer dan anderhalf miljoen mensen stemden via internet op een van de drie namen. De blauw-gele mascotte moet een gordeldiertje voorstellen. (Novum)

Spierscheuring voor Van der Vaart (HSV)

Rotterdam. Rafael van der Vaart kan de komende drie weken niet in actie komen voor Hamburger SV. Bij de Nederlandse voetbalinternational werd gisteren een spierscheuring geconstateerd. Die liep de 103-voudig Oranje-international vrijdag op tegen Fortuna Düsseldorf. HSV verloor dat duel met 2-0. (NRC)

Bokskampioen uit Puerto Rico overleden

Rotterdam. Voormalig wereldkampioen boksen Hector ‘Macho’ Camacho is vorige week overleden in San Juan in Puerto Rico. Hij bezweek aan de verwondingen van een schietpartij en een hartaanval. (NRC)