Kijken: de Stones hebben het nog. Maar waar was Satisfaction?

Mick Jagger en Keith Richard, gisteravond voor een lyrisch publiek in Londen. Foto AP/Joel Ryan

50 and Counting‘, oftewel de jubileumtour van The Rolling Stones ging gisteravond van start in de O2 Arena in Londen. Ook na een carrière van een halve eeuw zijn de heren nog energiek en stijlvol, zo leert de complimentenregen die de Stones krijgen in de media.

Met een schare special guests beklommen de Stones het podium in Londen voor kick-off van de korte tour die nog een show in Londen, eentje in Brooklyn en een concert in Newark omvat. Niet alleen de voormalige Stones Bill Wyman en Mick Taylor deden mee, ook Mary J. Blige en Jeff Beck waren erbij.

Twitter avatar maryjblige Mary J. Blige So much fun performing in London w/ the @RollingStones! Congrats on your 50th anniversary!!

Een kleine impressie van de avond:
http://www.youtube.com/watch?v=4vxatkf6yvs

Rolling Stone: waar was Satisfaction?

Het muziektijdschrift Rolling Stone heeft maar één ding aan te merken op het concert: waar was het beloofde nummer Satisfaction? De muzikanten zijn niet de jongsten meer, maar brengen ruim twee uur lang vol overgave deze klassiekers.

Het blad vergeleek het concert met een gemiddelde vijftigste verjaardag:

“Een prachtige combinatie van oude vrienden, veel gelach, een enkele traan, veel oude herinneringen en nog meer gênant gedans.”

De grote afwezige hit, toen het nummer nog iets minder oud was:

The Daily Telegraph: deze avond waren ze de beste op aarde

The Daily Telegraph geeft de Stones overtuigd vijf sterren:

“Keith Richards heeft eens gezegd dat het mooie van Rock and Roll is dat iedere band een avond lang de beste band ter wereld kan zijn. Gisteravond maakten de Stones overtuigend aanspraak op deze titel. Met een flink portie stijl en flair.”

USA Today: een rauwe ontvangst

Het publiek ontving de mannen met een rauwe en pure enthousiaste sfeer volgens USA Today:

“Het publiek kwam vanuit heel Europa, zong zich schor en danste zich volledig in het zweet. Er werd op stoelen gedanst door het publiek tot het uitgeput was.”

http://www.youtube.com/watch?v=wzM7xWpMKLc

En dan zijn er nog de fans, die hun enthousiasme en foto’s deelden op Twitter:

Hoewel Satisfaction dus niet werd gespeeld, stond het nummer wel op de setlist:

    • Annemarie Coevert