Hij krijgt Plasterks dossiers

None

Hij is nog geen dertig jaar oud, maar heeft een portefeuille waar menigeen jaloers op zal zijn. Econoom Henk Nijboer (29) voert namens de PvdA het woord over de financiële situatie in Nederland en ook over de eurocrisis. „Mooie en verantwoordelijke taak, zeker in deze tijden”, twitterde hij eerder deze maand toen de portefeuilles officieel bekend werden.

De jonge debutant is lid van de Kamercommissie Financiën die geregeld over de eurocrisis bijeenkomt. Ook de rijksbegroting behoort tot Nijboers portefeuille.

Voor zijn komst naar de Kamer in september was Nijboer werkzaam bij het ministerie van Financiën. Politieke ervaring deed hij eerder op in de Provinciale Staten van Groningen waarvan hij van 2003 tot 2007 lid was. Nijboer heeft de portefeuille van Ronald Plasterk overgenomen die destijds in 2010 als oud-minister dit zware takenpakker kon claimen.