Drie branden vannacht in centrum Doetinchem

In het centrum van Doetinchem heeft vannacht op drie verschillende plaatsen brand gewoed. De brandweer vermoedt dat het om aangestoken branden gaat, schrijft de NOS vanochtend.

In een vuilniscontainer achter de Hema in Doetinchem woedde een brand die oversloeg naar twee geparkeerde auto’s. Daarnaast was er brand in een videotheek. Er kwam veel rook vrij, maar omwonenden konden thuisblijven, aldus de brandweer.

De derde brand vond plaats bij de entree van een uitgaansgelegenheid. Er zijn geen gewonden gemeld en de totale schade lijkt vooralsnog mee te vallen. De oorzaak van de branden wordt momenteel onderzocht.

Update 12.24 uur:

Een 25-jarige man uit Montferland is aangehouden op verdenking van de brandstichtingen in Doetinchem, meldt persbureau Novum.