Stille tocht voor 17-jarige jongen die werd gedood door een agent

In Den Haag is vanavond een stille tocht gehouden voor de 17-jarige jongen die gisterochtend door de politie werd doodgeschoten op station Hollands Spoor. Volgens Omroep West liepen ruim honderd mensen mee met de tocht in de wijk Spoorwijk, die om 19.00 uur begon.

De tocht eindigde op het perron waar de jongen zaterdag werd neergeschoten. Daar hield de groep twee minuten stilte en werden kaarsen aangestoken.

Een agent schoot de jongen neer na een melding dat hij in het station een man had bedreigd met een vuurwapen. De jongen zou in zijn nek zijn geschoten toen hij zijn handen niet in de lucht deed, maar in zijn zij. Het is niet duidelijk of de jongen daadwerkelijk een vuurwapen bij zich had. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.