Om jaloers van te worden, dit bijzondere vakantiehuis

Het is nog eens wat anders dan een stacaravan, dit vakantiehuis van de nu 96-jarige ontwerper Jens Risom. Gepassioneerd vertelt hij over het bijzondere huis, dat inmiddels ruim veertig jaar oud is, maar nog steeds niet zou misstaan in een eigentijds fotoboek.

Al vanaf het begin was hij verliefd, vertelt Risom. Op het uitzicht (weids) en op de plek (nog geen uurtje reizen). Het huis staat op Block Island, dat bij Rhode Island hoort. Vele weekenden bracht hij er door met zijn familie: vrijdagmiddag stapten ze op de pont, zondagavond gingen ze weer terug.

Voor de enorme ramen (de voorkant is geheel van glas) koos hij omdat hij van licht houdt en een sfeer wilde creëren ‘van buiten naar binnen’. Vooral het ochtendgloren en de middagzon geven een mooi effect. Risom bezoekt het huis nog steeds - geef hem eens ongelijk - maar inmiddels gaat hij met het vliegtuig, in plaats van met de pont.

Jens Risom’s Block Island Retreat by Gary Nadeau for Dwell from gary nadeau on Vimeo.


Grotere kaart weergeven

    • Mirjam Remie