Meer dan honderd doden bij brand in kledingfabriek Bangladesh

Brandweermannen bevechten het vuur in de kledingfabriek.
Brandweermannen bevechten het vuur in de kledingfabriek. Foto AP / Hasan Raza

Bij een brand in een kledingfabriek net buiten de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, zijn minstens 112 mensen om het leven gekomen.

Beelden van Al Jazeera:

Volgens persbureau AP brak het vuur uit op de begane grond van een zeven verdiepingen tellende fabriek van Tazreen Fashions, gisteravond laat. Vanochtend vroeg stond het aantal lichamen dat brandweermannen hebben gevonden al op 100. Twaalf anderen waren uit wanhoop uit de ramen van het gebouw gesprongen en stierven later in het ziekenhuis aan hun verwondingen. De zoektocht naar slachtoffers gaat nog door, dus het dodental zou nog verder kunnen stijgen.

Bangladesh heeft zo’n vierduizend kledingfabrieken, in veel gevallen zonder dat goede veiligheidmaatregelen getroffen zijn. Het land verdient jaarlijks ongeveer 20 miljard dollar aan de export van kleding, vooral naar de VS en Europa.